Led 172015
 

K vánocům jsme dostali další úžasný vynález: domácí pekárnu. A protože jsem přepisoval recept z fotky v telefonu do PC na vytištění, tento recept přinesu všem.

Do formy vložte hnětací háky a nejprve se dávají suroviny tekuté a poté sypké. Je to z toho důvodu, že pak se lépe smíchají suroviny pod hnětacími háky:

  • 400 ml vody
  • 1.5 lžíce octa
  • 2,5 lžíce oleje
  • 300g mouka pšeničná hladká
  • 300g mouka žitná
  • 1 lžička cukru
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžíce kmín celý
  • 1 lžíce kmín mletý
  • 1 lžíce fenykl drcený
  • 8g droždí

Pečení pak nastavuji na 1400g chléb a na tmavou barvu. Doba celého procesu je pak 3 hodiny. Důležité: mouku je třeba prosít, pokud by byla mouka neprositá přes síto, chléb by byl po upečení nerovnoměrný a místy by byly hrudky.

Dobrou chuť

Je nám líto, ale formulář pro přidávání komentářů je momentálně uzavřen.