Led 172015
K vánocům jsme dostali další úžasný vynález: domácí pekárnu. A protože jsem přepisoval recept z fotky v telefonu do PC na vytištění, tento recept přinesu všem.
Do formy vložte hnětací háky a nejprve se dávají suroviny tekuté a poté sypké. Je to z toho důvodu, že pak se lépe smíchají suroviny pod hnětacími háky:
- 400 ml vody
- 1.5 lžíce octa
- 2,5 lžíce oleje
- 300g mouka pšeničná hladká
- 300g mouka žitná
- 1 lžička cukru
- 2 lžičky soli
- 1 lžíce kmín celý
- 1 lžíce kmín mletý
- 1 lžíce fenykl drcený
- 8g droždí
Pečení pak nastavuji na 1400g chléb a na tmavou barvu. Doba celého procesu je pak 3 hodiny. Důležité: mouku je třeba prosít, pokud by byla mouka neprositá přes síto, chléb by byl po upečení nerovnoměrný a místy by byly hrudky.
Dobrou chuť
Je nám líto, ale formulář pro přidávání komentářů je momentálně uzavřen.