Led 172015
 

K vánocům jsme dostali další úžasný vynález: domácí pekárnu. A protože jsem přepisoval recept z fotky v telefonu do PC na vytištění, tento recept přinesu všem.

Do formy vložte hnětací háky a nejprve se dávají suroviny tekuté a poté sypké. Je to z toho důvodu, že pak se lépe smíchají suroviny pod hnětacími háky:

  • 400 ml vody
  • 1.5 lžíce octa
  • 2,5 lžíce oleje
  • 300g mouka pšeničná hladká
  • 300g mouka žitná
  • 1 lžička cukru
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžíce kmín celý
  • 1 lžíce kmín mletý
  • 1 lžíce fenykl drcený
  • 8g droždí

Pečení pak nastavuji na 1400g chléb a na tmavou barvu. Doba celého procesu je pak 3 hodiny. Důležité: mouku je třeba prosít, pokud by byla mouka neprositá přes síto, chléb by byl po upečení nerovnoměrný a místy by byly hrudky.

Dobrou chuť

 Zanechat komentář

Můžete používat tyto HTML tagy a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.