Zář 182019
 

Dovolte mi vás pozvat na JHCon, předvánoční spectristický sraz v Jindřichově Hradci tak tradiční, že kdyby snad někdy nebyl, musely by se zrušit Vánoce, konec roku a vesmír vůbec.

Letos už jsem měl vážné obavy, že opravdu budeme muset ten vesmír ukončit, o tom ale až nakonec, nejdříve stručná fakta:

JHCon 2019 se odehraje v budově jindřichohradeckého Gymnázia Vítězslava Nováka (Husova 333, Jindřichův Hradec. GPS souřadnice N49°08.866, E014°59.950, maidenheadský lokátor JN79LD ) a to ve dnech 13. až 15. prosince 2019. I když si nadávám vždy, když táhnu plné kapsy drobáků, i letos platí, že vstupné je 128 Kč na osobu (aktuálním kurzem 5 eur), na případných výjimkách se dohodneme na místě. Budeme mít k dispozici obvyklé dvě učebny v přízemí – jednu na spaní a jednu na samotné conání. Ke spánku byly vždy k dispozici žíněnky či žíněnkám podobná částečně ztužená hmota a nezbývá než doufat, že tomu tak bude i letos. V pátek doporučuji přijet po půl páté odpoledne, v neděli bychom to měli zabalit asi tak ve dvě. Ani jedno nebývá problém, na začátek přijíždí všichni až po práci, s odjezdem za rodinou se pak spěchá natolik, že jen kvalitní strava v Udírně způsobuje, že tam vůbec v poledne ještě někdo je.

Průměrná gymnaziální učebna je konstruována na zhruba pětadvacet dětí prvorepublikové konstituce, takže má své prostorové limity, které se při loňské extrémně hojné účasti již začaly ukazovat. Ono takové prvorepublikové dítě totiž nezabralo zdaleka tolik místa jako spektrista jednadvacátého století s plnou počítačovou výbavou. Lámat akci do dvou oddělených místností nechci, vůbec by jí neprospělo, přeci jen srazy jsou hlavně o lidech – sám u počítače můžu sedět i doma. Limitování počet osazenstva tak, že bych někoho nepustil také nechci, protože vidím rád všechny, dokonce i commodoristy. Letošní e-mailové přihlašování tedy nebude jen formalitou: když si představím prostory třídy, tak čtrnáct lidí by se ke stolům vešlo pohodlně, dvacet s jistou kompresí zcela určitě. Proto prvním dvaceti přihlášeným garantuju místo u stolů, přihlášené nad tento počet samozřejmě na místě velmi rád uvidím, ale to jestli se budou mít kam rozložit bude záležet na momentální situaci. Škoda, že ty třídy nejsou nafukovací – při stávajícím trendu bychom už někdy kolem roku 2062 dohnali Forever.

Program akce je již tradičně volný, fixní v něm jsou jen tyto milníky: sobotní pozdní oběd v indické restauraci, sobotní večerní přednášky, nedělní oběd v Udírně. Páteční večeře v iniciativě samotných návštěvníků se vloni osvědčila, nechám ji proto v tomto režimu i letos, samozřejmě budete-li chtít povečeřet ve společnosti organizátora, dejte mi vědět. Stejně tak mi dejte vědět, pokud Indii či Udírnu chcete vynechat.

Přednášky. Teď se dostávám k bodu, který letos bude jinak a začnu trochu osobně: loňský JHCon byl co do návštěvnosti nejúspěšnější, nebyly během něj žádné problémy, nic se nerozbilo a všichni, kdo přijeli, dojeli i zpět bezpečně domů. Přesto jsem z něj neměl radost, nedokopal jsem se k napsání obvyklého reportu, ba ani k tomu abych vůbec za celý ten rok zpracoval fotky a někam je nahrál. Proč? Protože se mi na místě dostalo během přednášek/prezentací přede všemi kritiky, že je jejich pořadí blbě sestavené. Dotyčný dobře věděl, že s pořadím přednášek nemám nic společného, protože jsem prostě nechal přednášející/prezentující, ať se navzájem dohodnou tak, jako každý rok předtím. I když kritika neoprávněná, přesto pěkně zabodala a ani všechny následující roztomilé tweety ji nepřekryly. Letos tedy pořadí sestavím – stejně se to nebude někomu líbit, kritika ale bude alespoň oprávněná. Pokud tedy chcete na JHConu něco v sobotu večer přednášet, prezentovat, či budete dělat nějakou soutěž, pošlete mi o tom do konce listopadu info, včetně odhadované délky.

A teď to asi nejdůležitější: během roku se toho na gymplu hodně stalo. Vloni úplně nový ředitel vydržel rok, letos je vedení opět úplně nové. Nebyl to asi na rok úplně poklidný, byly okolo toho různé novinové články, petice, protesty. Po dlouhých třinácti letech kvůli tomu odešel i školník. V této atmosféře jsem rád, že alespoň můj kontakt v sekretariátu zůstal stejný, je to poslední člověk, který tam byl, už když jsem tam před dvaceti a více lety chodil já. Aby nebyl letošní JHCon poslední, musíme se dobře zapsat u lidí, kteří nás uvidí poprvé a nebude je moc zajímat, že my jsme tam už po osmnácté. Proto bych chtěl poprosit o co nejklidnější a nejmírnější průběh akce. Pít choďme radši do hospody (je jich tam dost), přezouvejme se, třiďme odpad a tak dále – jsme všichni dospělí, netřeba obšírně vysvětlovat. Jako organizátorovi a spectristovi by mi JHCon chyběl a věřím, že ostatním také.

Pokud vás tento obskurní dlouhý text neodradil a chcete si přijet užít předvánoční spektristickou atmosféru do zasněženého Jindřichova Hradce, pište na martin zavináč kukacovi tečka cz, do předmětu mailu dejte JHCon2019 nebo JHCon 2019 a do těla zprávy cokoliv, co se vám jen zachce. Moc se na vás těším!

  Jeden komentář na “JHCon 2019”

  1. Ačkoli je Logout neadresný, vypadá to, že jsem důvodem, proč si loni neužil svou vlastní akci. A protože je Martin mj. i kamarád, považuji za nutné se k tomu dodatečně vyjádřit.

    Jak si to pamatuji já (a netvrdím, že naprosto přesně), tak když jsem zahajoval po představení MB03 poslední kvíz, řekl jsem něco ve stylu, že to byl přirozený vrchol akce a snažit se po něm lidi bavit je od Martina vražda či tak nějak. Nebyla to ani tak kritika jako projev mé vlastní frustrace z role, kterou jsem v tu chvíli měl. Kromě toho, že to pořadí bylo fakt dramaturgicky naprosto špatně, to nebyl úplný konec světa ani pro mě, ani pro JHCon, a také jsem to tak nebral. Jak moc se to Martina dotklo, jsem celých těch deset měsíců nevěděl, jinak bych ten svůj výkřik veřejně zmírnil a jemu se omluvil. Což tedy činím aspoň dodatečně.

    PROMIŇ, LOGOUTE.

    Z toho, že jsem nevěděl, že se něco vážného stalo, také plyne, že „roztomilé tweety“ byly myšlené vážně, nikoli jako snaha si organizátora usmířit (ostatně jsem od té doby spolu párkrát byli v čajovně, takže snad nejsem v klatbě).

    Každopádně jsem rád, že z toho nedorozumění vzejde aspoň jedna dobrá věc, tj. že nad letošním program přednášek a jejich pořadím někdo bdít bude. Ono to opravdu dokáže udělat rozdíl v celkovém vnímání.

    Nevím, jak moc se zveřejňují vyplněná pole formuláře, takže pro jistotu i podepisuji

    Wotnau

 Zanechat komentář

Můžete používat tyto HTML tagy a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..