Zář 222015
 

V sobotu jsem učinil velice bleskové rozhodnutí. Bylo krásně, nebylo vedro a měl jsem celou sobotu jenom pro sebe. Vzal jsem auto, hodil na střechu kolo a dojel na Šumavu se projet na Javornické okruhy.

Všechny okruhy začínají a končí ve městě Javorník, prakticky tedy se vždy začíná na kopci a končí se náročným výšlapem. Okruh nazvaný „Trailová symfonie“ taktéž, ale autoři doporučují začínat naopak dole, vytrpět si výšlapy a na konci se jen vozit. Což jsem udělal.

Nechal jsem auto v Radešově, dle doporučení. To bylo v 11 dopoledne. Bláhově jsem si myslel, že na Javorníku, tedy na vrcholu, bych mohl být za dvě hodiny. První stoupání a lehčí sjezd do Kašperek mi zabral celou hodinu. Stále jsem si myslel, že za další se dostanu až na Javorník. Naivka. Byl jsem tam až ve dvě. Fakt je, že cestou jsem se zdržel focením krajinky, selfíček :-). Výstup na Královský kámen (1060m) mě taky docela zničil, pak následuje sjezdík s několika skoky a přejezd do města Javorník. Na rozhledně jsem byl s 50 minutovým zpožděním. Tam jsem původně plánoval vylézt na rozhlednu a potrápit trochu PMR pásmo, ale zbyly síly jen na pivo a pauzu. Čekalo mě to nejlepší, sjezd z Javorníku, přejezd na kopec Žďánov a pak skutečnou trailovou symfonii kolem hradu Kašperk a dále lesem do Anína. Tuhle trasu už jsem jednou jel, ale kvůli keším jsem se za Anínem odklonil. Nyní mě čekal tzv. Radešovský Wales. Tato pasáž byla skutečně singlová, technicky náročnější, plná kamení a hledání správné stopy a umístění těžiště. Což jsem jednou udělal špatně, takže jsem se vrátil a místo jsem si projel ještě jednou a pořádně, bez pádu.

Děkuji autorům za krásné trasy v místech, která jsou skutečně nádherná.

 

Domů » Fotogalerie » Ostatní » Sport » Javornické okruhy » Trailová symfonie - červená 2

 Zanechat komentář

Můžete používat tyto HTML tagy a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..