Čvn 202008
 

V neděli jsem trochu experimentoval v naší malé kuchyni a uklohnil něco k jídlu.

Co budeme potřebovat:

  • 4 kuřecí řízky (mohou být i stehenní)
  • 1 brokolice
  • 15-20 dkg nivy
  • grilovací koření a koření na kuře
  • sůl a takovýhle nezbytnosti

Není to složité. Pokud to budete dělat s opékanýma bramborama, dejte si je včas vařit, můžete i den předem. Před přípravou si povařte brokolici na 10 minut. Košťál povařte taky, je dobrý, chutná jako kedluben. Brokolici pak nakrájejte na malé kousky a koštál na ještě menší.

Řízky nakrájíme na menší řízečky. Protože je budeme zapékat, tak aby se to pak dobře vyndavalo. Pekáček nebo remosku vymažeme sádlem nebo něčím, aby se to nechytlo. Na dno dáme polovinu masa, posypeme kořením a trochou soli. Pak na to dejte brokolici a na brokolici trochu nastrouhané nivy. Na to pak zbytek masa a zase koření a sůl. Na to pak zbytek nivy. Já nivu krájel na plátky a tak jsem zakryl celý povrch. Niva je slaná dost, takže to s tou solí moc nepřehánějte. Dejte to zapékat. Do trouby na takových 200°C nebo do remosky. Mezitím si můžete oloupat brambory a začít je opékat. Maso bude hotové za takových 40 minut.

Až to budete dávat na talíř, nezapomeňte na oblohu. Dobrou chuť.

PS: fotky téhle bašty nemám, nějak jsem už nestihl vzít foťák do ruky.

  Jeden komentář na “recept: Kuřecí broccolli”

  1. Tak to muselo zmizet dost rychle, když ani nestihla cvaknout závěrka.

    To bude dobrý, musím vyzkoušet.

 Zanechat komentář

Můžete používat tyto HTML tagy a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..