Zář 022008
 

MDOS3 obsahuje i load-kurzor podobný v BSDOSu.

Kvůli emulaci TAPE má MDOS3 vnitřní load-kurzor. Ve výpis CAT obsahu diskety není vidět, nedá se prakticky nijak řídit. Snad jedině příkazem LOAD “ “ a BREAKnout to ve vhodném okamžiku. Load-kurzor se automaticky vynuluje při založení jiné diskety (i té fyzické). Otázka: Chcete nějak vidět a řídit pozici load-kurzoru?

Poznámka mimo téma: MDOS3 má ještě volno v jedné stránce, kam se ukládá obrazovka, ale patrně toho nevyužijeme, přestránkováním se odsunou i data a dole zůstane jen 8KB stránka chráněná proti zápisu. Ale místo je. To jenom pro ty, co píšou, že v MDOS3 není místo. Je tam, je ho dost, ale špatně se upotřebí. Ale neznamená, že není.

  6 komentáre na “Load kurzor v MDOS3”

  1. Jako opetovny uzivatel MDOS3 cislo 3 musim rict, ze videt pozici by bylo skvele, nastavovat jeste lepsi. Pak uz by MDOS3 byl uzivatelsky defakto ekvivalentni BSDOSu.

  2. Ehm, ty jsi mi vsude cpal ze v mdos3 neni misto 🙂

    Jinac souhlasim s Logoutem…

  3. mno, fajn by to bylo, pokud mám tapeemul využít naplno, občas potřebuju "přetočit pásku".

  4. Súhlas. To by bola užitočná vec.

    Ale samozrejme v prípade, že to nový člen rodiny dovolí 🙂

  5. Ještě jsem sice MDOS3 do DivIDE nenatáhl, ale je to jediný systém, který s tím interfacem budu používat (pokud si nepřeportuju BS-DOS, ale vzhledem ke "stránkovacím featurám" DivIDE se mi do toho nechce). Proto se cítím oprávněn se taky vyjádřit.

    Jsa zvyklý z BS DOSu, řekl bych, že nastavení (+zobrazení) load kurzoru by byla TOP feature!

  6. to dex: musim se divIDE trochu zastat. uz minimalne rok a neco umi strankovat jako MB02, jedine co je s BSDOSem treba udelat je vyhodit FDD rutiny z druhe stranky a misto nich vmacknout HDD patch a VDT…

 Zanechat komentář

Můžete používat tyto HTML tagy a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

(required)

(required)

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..