Dokonalý bramborák, který jsem dnes večeřel. Zkuste taky. Vegani vynechají maso, případně nahradí salámem značky junior, který maso není.
- 3 brambory
- 150g šunkového salámu z výprodeje, nebo lépe uzené krkovičky
- trošku mlíka
- hladká mouka (čertvíkolik)
- 1 vejce
- majoránka (hodně)
- tvrdý sýr na strouhání, množství podle chuti (čím víc, tím líp)
- česneková pasta, asi tak lžíce
Brambory nastrouháme na jemno, śunkový sálám na malé kostičky, přidáme vejce, mlíko, česnek, majoránku, zamícháme s moukou a pěkně zahustíme. Jak si to uděláme, tak to budeme jíst. Sýr si nastrouháme taky najemno. Na pánvičku dáme smažit první bramborák. Bude tlustší, páč jsou tam kostičky šunčičky.
Až ho obrátíme, tak na jeho osmaženou stranu dáme vrstvu sýra. Sýr se pěkně běhěm smažení druhé strany roztaví a vtaví se do bramboráku.
Pak bramobrák vyndáme a dáme smažit další. Běhěm té doby, co se smaží druhý, ten první sežereme rovnou u plotny.
Dobrou chuť.
2 komentáre na “Bramborák pro masožravce”
Je nám líto, ale formulář pro přidávání komentářů je momentálně uzavřen.
napadne to pripomina bramborakovy dort, ktery jsme predstavili verejnosti na letosnim KapliConu, jen ten salam je tam navic a neni to vrstvene…
Ano, připomíná. Na dort jsme ale dávali sýr až po smažení, dneska jsem jej dával hned po obrácení bramboráku, takže jsem vyndaval z pánvičky bramborák už s pěkně rozteklým sýrem, který jsem tlačil rovnou do hlavy.